Provtagning

Som en del av en medicinsk utredning behöver våra läkare eller sjuksköterskor ofta ta prover. Proverna tas på Mobilia Vårdcentral och analyseras sedan av ett laboratorium. Innan du kommer till provtagningen behöver du en remiss på vilka prover som ska tas. Ofta får du det direkt efter din tid hos läkaren eller sjuksköterskan.

Vid provtagningen måste du legitimera dig och därför är det viktigt att du tar med dig någon form av ID-handling. Det är också bra om du kommer till mottagningen i god tid, eftersom stress och rörelse kan påverka testresultatet. Om provtagningen innefattar blodprov är det viktigt att du i förväg informerar oss om du tar blodförtunnande medel. I vissa fall krävs att du är fastande inför ett blodprov, i andra ska du inte ta din medicin före provtagningen. Vi ger alltid detaljerad information om vad som gäller för just dig! Information om när och hur du får reda på dina testresultat, får du av läkaren som ordinerat provtagningen.

Utöver ovan är du också välkommen till oss för provtagning inför ett läkarbesök på sjukhus. För extern provtagning behöver du ringa och boka tid för besök.

Vänligen notera att vi inte har möjlighet att utföra antikroppstester eller ta prover för Covid-19.

Cookies

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att se hur många som besöker vår webbplats. Läs mer

Back to top