Kurator/Rehabkoordinator

Du är välkommen att kontakta oss på Mobilia Vårdcentral om du mår dåligt psykiskt.

Vi träffar människor som på olika vis mår dåligt och vill göra förändringar i livet för att må bättre. Vid din första kontakt med oss görs en bedömning, och därefter kan vi tillsammans planera hur en eventuell fortsatt kontakt eller behandling ska se ut.

Vi kan bla erbjuda kris- och motivationssamtal, men också kognitiv beteendeterapi. Detta sker antingen genom fortsatta samtal eller genom internetförmedlad KBT. Målet med KBT är att öka sin medvetenhet om och förmåga att förändra tankar, känslor och beteenden som inte är sunda. Behandlingen har visat sig ha god effekt vid depression, ångest eller stress. KBT betonar vikten av självhjälp, dvs. att träna förmågan att ta hand om sig själv med de verktyg och hemuppgifter som man får under behandlingen. Internetförmedlad KBT har liksom traditionell behandling genom samtal goda forskningsresultat. Du får då tillgång till ett behandlingsprogram som du kan arbeta med när det passar dig, och har under behandlingen även möjlighet att kommunicera med din behandlare.

Vi kan också erbjuda personer som är sjukskrivna kontakt med rehabkoordinator.

Rehabkoordinatorn arbetar för att stötta dig som är sjukskriven och kan hjälpa dig att samordna insatserna du får från olika aktörer som tex Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vi hjälper dig även att uppföra en rehabplan.

Hör gärna av dig till oss om du är intresserad av kontakt!

Cookies

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för att se hur många som besöker vår webbplats. Läs mer

Back to top